Ontwerp Odyssee Schoolplein

Flux heeft een ontwerp gemaakt voor het schoolplein van Odyssee basisschool. Een doorgaande speelroute met allerlei speelaanleidingen zorgt voor een heldere verdeling van programma en verbindt tegelijk alle plekken op het plein.

De Odyssee

Plannen voor Boerhaeve Schalkwijk

Flux was onderdeel van team Heijmans voor het ontwerp van Boerhaeve Schalkwijk. Bekijk de inzending hier. In samenwerking met Korth Tielens, Marcel Lok_Architect (ML_A) en Bets en Oudendorp, beelden Studio Zwartlicht.

Flux, Boerhaeve Haarlem 

Heijmans

Korth Tielens 

ML_A 

Bets en Oudendorp 

Natuurlijke leefomgeving Hart van Holland

Flux en marco.broekman zijn geselecteerd om een visie op de natuurlijke leefomgeving te ontwikkelen voor het Hart van Holland, een regionale samenwerking van tien gemeenten rond de stad Leiden. Samen met de gemeente Zoeterwoude organiseren we dit jaar een reeks ateliers. Voor deze sessies wordt een diverse groep belanghebbenden uitgenodigd om te werken aan onderwerpen die verband hebben met klimaatadaptatie, waterkwaliteit, biodiversiteit, bodemdaling en aantrekkelijke landschappen met sterke groenblauwe structuren. Daarnaast zullen we dit jaar interfereren met vier parallelle onderzoeksprocessen binnen het Hart van Holland. De thema’s van de overige onderzoeken zijn energietransitie, verstedelijking, mobiliteit en digitale informatiediensten.

marco.broekman 

Nieuws bericht gemeente Zoeterwoude 

Proef leggen gebakken klinkers NPD binnentuin

Voor een ontwerp van een collectieve binnentuin heeft het team van Flux de fabriek van Vandersanden bezocht, hier is een patroon van gebakken klinkers getest en proef gelegd. Hierna heeft het team een rondleiding door de fabriek gekregen om inzicht te krijgen in het productieproces.

Flux, NPD Strook Overvecht 

Vandersanden 

Flux op de Provada met Oostenburg Amsterdam en NPD strook Utrecht

Van de projecten Oostenburg Amsterdam en NPD strook Utrecht zijn grote maquettes te zien op de Provada. Flux was onderdeel van het winnende team voor de beide tenders en werkt nu aan de uitwerking van de plannen. Team Oostenburg bestaat uit Flux, Vorm, OZ architects en Workshop architecten. In NPD werkt Flux samen met de gemeente Utrecht aan het ontwerp voor de openbare ruimte en aan gebouwen en binnentuinen met AM, NL architects, Paul de Ruiter architects en Studioninedots. Maquettes door studio KU+.

Provada 

Vorm 

Vorm op Provada 

Flux, Oostenburg Amsterdam

OZ architects 

Workshop architecten

AM

AM op Provada    

Flux, NPD strook

NL architects 

Paul de Ruiter architects   

Studioninedots 

Gemeente Utrecht 

Studio KU+

Team Heijmans winnaar met project Vestibule!

Team Heijmans bestaande uit Studioninedots en Flux landscape architecture is een van de winnaars van de tender in Leidsche Rijn Centrum voor kavel H2/H3. Het plan kenmerkt zich door innovatieve integratie van groen in de gevels en een collectieve kas als entreeruimte vanaf de straat. Beelden Studio Prins.

Vestibule, Flux 

Nieuws bericht Heijmans 

Studioninedots 

Graadt van Roggenweg Utrecht

Flux en Charlotte Ernst presenteren de eerste resultaten van hun studie naar de Graadt van Roggenweg in Utrecht. De studie richt zich op de aangrenzende bedrijven, de relatie tussen privé en openbaar en de mogelijkheden om de verblijfskwaliteit in het gebied te verbeteren gedurende meerdere fases in de ontwikkeling van het stationsgebied.

Gemeente Utrecht 

Hof van Cartesius fase 1 in uitvoering

De eerste fase van het project Hof van Cartesius, een gezamenlijk concept en initiatief van Charlotte Ernst en Flux is in uitvoering.  Allerlei partijen onder leiding van Bianca en Charlotte Ernst werken hard om de circulaire ontwikkeling van groene werkplekken mogelijk te maken, zoals Overvecht Vastgoed en Rhaw voor de architectuur.

Voor meer info zie:

Hof van cartesius

Overvechtvastgoed

Hof van cartesius, Flux 

Rhaw architecture 

Bron foto: Charlotte Ernst

Voorbereiding Fontein Hooverplein Leuven

Op dit moment wordt de fontein voor het Hooverplein in Leuven gefabriceerd. De fontein is onderdeel van een aantal interventies in de openbare ruimte van Leuven ontworpen door Flux.  De fontein  heeft een diameter van 19 meter en wordt een nieuwe publieke plek met speelaanleidingen voor kinderen. Het ontwerp is gemaakt in opdracht van gemeente Leuven en wordt uitgevoerd door Rots maatwerk. Foto’s Rotsmaatwerk

Gemeente Leuven

Stadsomwalling Leuven 

Rotsmaatwerk