Laurierkwartier winning design for building plot Hoge Weide

The team of AM, Faro architects, Flux landscape architecture and LPB Sight won the tender for the last building plot of Hoge Weide, Utrecht. Laurierkwartier, as the winning design is named, marks the transition between high urban Leidsche Rijn Centrum and the sub urban Hoge Weide. The plan is characterized by strong urban facades and a large green courtyard, with a focus on social interaction and sports in the heart of the block. In the coming months the plan will be further developed and will be realized by the end of 2019.

News item AM

Flux Laurierkwartier

Team VORM wins tender nature inclusive design in Binckhorst The Hague!

Team VORM, with Flux landscape architecture en LEVS architects, has won the tender for the development of a nature inclusive tower in the Binckhorst area in The Hague. Flux and Levs have made a design for the Binck Blocks, a 115-meter-high tower with a lush and green character that will introduce a new biotope to the Binckhorst for birds, bees, butterflies, insects and bats.

In collaboration with Bureau Stadsnatuur, Van Rossum RI, W/E Adviseurs, Ingenieursbureau Linssen, DPA Cauberg-Huygen, Klimaatgarant en Vaecon.

 

Trekvlietzone Natuurinclusief Flux

VORM

LEVS architecten

Bureau Stadsnatuur

Nieuwsbericht de Architect

Nieuwsbericht Architectenweb

Flux has new team photos!

Flux has had new photos taken of the new office at Rotsoord and the entire team. The photos were taken by photographer Mark Prins.

Mark Prins

Foto's Flux

Flux gives lecture to students of the 'Academie van Bouwkunst Amsterdam'

Gerwin de Vries from Flux landscape architecture has given a lecture about Flux's projects and its approach. Students from the 'Academie van Bouwkunst Amsterdam' came to visit Flux in Rotsoord together with the new head of the landscape architecture department Hanneke Kijne.

Flux is selecting trees for the project of Notenboomplein IJmuiden en Houthavens

Flux visited the tree nursery 'M van den Oever' in order to pick out trees that will be used in the projects of 'Notenboomplein IJmuiden' and Houthavens.

Bomenkwekerij 'M van den Oever'

Synchroon

Flux is developing a water vision for Hoogheemraadschap van Delfland

Flux landscape architecture will develop, together with a team from 'Hoogheemraadschap van Delfland', a water vision for the Hoogheemraadschap van Delfland. The goal of the water vision is to describe and visualize the ambitions of the Hoogheemraadschap of Delfland regarding future spatial and social developments. The water vision will be ready by the end of 2019.

Hoogheemraadschap van Delfland

Construction Fountain Hooverplein Leuven

Commissioned by the Municipality of Leuven, Flux designed a new public fountain on the Herbert Hooverplein in Leuven. The fountain is a new public space that includes play opportunities for children. The design was implemented by Rotsmaatwerk.

Rots maatwerk

Municipality of Leuven

City Wall Leuven 

Reinforcement Grebbedijk

Flux will work on the reinforcement of the Grebbedike between Wageningen and Rhenen, commissioned by Waterschap Vallei en Veluwe (WSVV). Flux will collaborate with engineering office Lievense, Eric Luiten, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer, Province of Utrecht, Province of Gelderland and the municipality of Wageningen. During the research Flux will propose several spatial solutions, which will be reviewed both technically and spatially.

Vallei Veluwe

Grebbedijk 

Lievense 

Flux has moved to Rotsoord Utrecht

From 1st of October Flux has a new workspace at the area of Rotsoord. After 5 years in Vechtclub XL we have decided to move to a bigger workspace. Rotsoord is an active urban area which is fully in development. For a coffee you can visit us at Ravenoord 235 Utrecht.

Flux + Studio RAP are runner up in competition for Park Huis Doorn

Flux and Studio RAP recieved the second prize in the design competition for Park Huis Doorn. For the assignment, the team proposed  a bridge, a pavilion and a park bench.  Other selected teams were Anouk Vogel Landscape Architecture, Gijs Van Vaerenbergh, Maatschap Observatorium, and Rink Tilanus.

Competition Park Huis Doorn

Studio RAP